Ik ben al in het gebied in Marokko. Wat moet ik doen?

Kijk voor de laatste informatie naar het reisadvies van buitenlandse zaken:
www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko

Uit het reisadvies:

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Op 8 september 2023 is er een zware aardbeving geweest in de omgeving van Marrakech. Naschokken zijn nog altijd mogelijk.
In het zwaar getroffen gebied kan het telefoon- of internetverkeer instabiel zijn. Houd officiële nieuwsberichten goed in de gaten.
Reis nu niet naar Imlil, Ouirgane en Asni. De situatie daar is nog erg onduidelijk en hulpdiensten moeten hun werk onbelemmerd kunnen doen.

  • Bent u in het getroffen gebied? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg de instructies van de lokale autoriteiten.
  • Bent u in Marokko met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie. Verblijft u in Marokko? Registreer u via optie ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
    Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw verzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ. Vliegvelden zijn open en functioneren.
  • Bent u van plan naar Marokko te reizen? Check vooraf met de luchtvaartmaatschappij, de touroperator en/of uw geboekte accommodatie of er wijzigingen of andere zaken zijn waarmee u rekening moet houden. De kleurcode van het reisadvies voor Marokko is geel en een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.